Skoči do osrednje vsebine
DomovProjektiProjekti v teku

Projekti v teku

Javni vodovod tudi za Podgoro

28.10.2011

Razvijanje kolutov vodovodnih ceviKomunala Radovljica obeležuje na področju gradnje komunalne infrastrukture ponovno zelo pestro leto. Najpomembnejša investicija glede na prizadevanja za zagotavljanje oskrbe vseh gospodinjstev v občini s kakovostno in zdravo pitno vodo je prav gotovo začetek gradnje vodovoda Podgora II. faza. Iz vasi Slatna, kjer je oskrba s pitno vodo že zagotovljena, bo zgrajena povezava do Srednje vasi, Zadnje vasi in Mlake, v skupni dolžini nekaj manj kot 3,5 km. S tem bo vsem prebivalcem na območju Podgore omogočena priključitev in oskrba s pitno vodo iz javnega vodovodnega omrežja. Nov vodovod bo hkrati tudi zmogljivo hidrantno omrežje, kar bo prispevalo k večji požarni varnosti. Investicijska vrednost projekta znaša 320.000 EUR. S tem se nadaljuje investicija iz leta 2007, ko je bila izvedena povezava od Begunj do Slatne.

Nove priložnosti

Izgradnja vodovoda v Podgori predstavlja pomemben mejnik tako za Komunalo Radovljica, ki bo s tem uresničila pomemben dolgoročni načrt Občine Radovljica na področju oskrbe s pitno vodo, še bolj pa za uporabnike. Urejena oskrba z vodo bo ljudem v teh razglednih krajih ponudila odkrivanje novih podjetniških priložnosti in možnosti razvoja. Recimo temu nova priložnost in dobri obeti za Podgoro.

Postopek za priključitev

S postopkom za priključitev na javni vodovod lahko začnete takoj:

  1. Vložiti morate vlogo za priključitev, na osnovi katere vam bomo izdali soglasje za priključitev. Obrazec se nahaja tudi na naši spletni strani.
  2. Na Občini Radovljica morate vložiti zahtevo za izračun dodatnega komunalnega prispevka, ki ga najdete na tej povezavi.
  3. Zgraditi morate vodovodni priključek. Obiskal vas bo predstavnik Komunale Radovljica in si ogledal razmere ob vašem objektu. Prosimo vas, da z njim sodelujete in mu pokažete, kje poteka sedanja vodovodna instalacija. Pomagali vam bomo poiskati čim ugodnejšo rešitev za povezavo obstoječe instalacije in novega javnega vodovoda. Izdelali vam bomo tudi predračun za montažna dela in vodovodni material.

Ne glede na to, da gradnja še ni končana, se s Komunalo Radovljica lahko dogovorite, da vam pripravimo priključek ali njegov del. Razmislite tudi o tem, kje se bo nahajal vodomerni jašek. Jašek mora biti vedno dostopen, ne sme biti založen, niti pod snegom. Navadno je cenejši jašek iz plastičnih mas, ki ga boste dobili v ponudbi, vendar po njem ne smete voziti.

Vodovod boste lahko uporabljali po zaključku gradnje, predhodno pa lahko prihranite nekaj časa in denarja. Predlagamo vam, da gradnjo spremljate in si čim prej izdelate načrt, kako zgraditi priključek. Za dodatna pojasnila lahko pokličete Darka Lukana na telefon številka: 04/ 537 01 28.

Novejša zgodovina širitve vodovodnega omrežja

V zadnjem času smo v Komunali Radovljica izvajali tudi številne druge investicije. V začetku leta smo zaključili gradnjo dela povezovalnega vodovoda na odseku Kropa - Brezovica. Konec pomladi je bila zaključena gradnja povezovalnega vodovoda in kanalizacije na Ljubljanski cesti v Radovljici, do novih bencinskih servisov ob avtocestnem odseku Vrba - Peračica. Skoraj istočasno smo zaključili tudi gradnjo oskrbovalnega vodovoda in kanalizacije na območju Krpina v Begunjah. Nekaj tednov kasneje je bil zgrajen oskrbovalni vodovod in ostala komunalna infrastruktura v bodočem stanovanjskem naselju Dolina v Lescah. Do poletja sta bila komunalno prenovljena vaško jedro v Begunjah in del naselja Zgoša. Trenutno se zaključuje gradnja dela komunalne opreme v TNC 2 v Lescah in pričenja gradnja komunalne opreme ceste za Verigo v Lescah ter urejanje dela Ljubljanske ulice v Radovljici.

Zadnje desetletje

Preglejmo še, kako se je v zadnjem desetletju vodovodno omrežje širilo na območja, kjer se je oskrba vršila iz zasebnih, običajno problematičnih, vodovodnih sistemov. Od leta 1999 so bili v oskrbo iz javnega vodovodnega sistema vključeni sledeči kraji: Zaloše (1999), Praproše (2000), Slatna (2007), del Podnarta (2008) in Begunje- Krpin (2011).

Bojan Gašperin, vodja dejavnosti Vodovod in kanalizacija


20.04.2022 - Naložbe za obnovo in širitev komunalne infrastrukture

05.05.2020 - Ravnanje z odpadnimi vodami jutri

Arhiv