Skoči do osrednje vsebine
DomovJavna naročila

Javna naročila

Prodaja rabljenega tovornega vozila Renault Kangoo

07.06.2024

Na podlagi 51. in 77. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18, 79/18 in 78/23 – ZORR) ter 16., 17. in 18. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14, 58/16, 11/18 in 31/18) Komunala Radovljica, d.o.o., Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica, objavlja

 

JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO RABLJENEGA TOVORNEGA VOZILA RENAULT KANGOO - POTUJOČA DELAVNICA

 

1. Naziv in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb

KOMUNALA RADOVLJICA, d.o.o, Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica.

 

2. Predmet javnega zbiranja ponudb in ponudbena cena

Predmet prodaje je rabljeno tovorno vozilo Renault Kangoo 1.5 dCi, vozilo je vozno.

Tehnični podatki vozila:

  • letnik 2008,

  • datum prve registracije: 17. 6. 2008,

  • diesel motor,

  • število sedežev 2x,

  • vozilo za posebne namene – delavnica,

  • delovna prostornina motorja 1.461 cm2,

  • število prevoženih kilometrov 215.021 km,

  • avto je slabše ohranjen,

  • z vozila so že bili odstranjeni vsi napisi oziroma nalepke Komunale Radovljica, d.o.o., vidne na fotografijah na zunanjih straneh vozila.

Ponudbena cena ne sme biti nižja od 800,00 EUR brez DDV oziroma 976,00 EUR z DDV.

 

3. Vrsta pravnega posla, komisija in izjava, skladna z določilom 51. člena ZSPDSLS-1

Predmet prodaje se prodaja po metodi javnega zbiranja ponudb.

Postopek javnega zbiranja ponudb bo izvedla komisija v sestavi: Davor Kapus, Bojan Gašperin in Ines Dvoršak.

Zaradi nepredvidljivih dogodkov se lahko sestava komisije spremeni, o čemer bodo zainteresirani ponudniki obveščeni.

Ponudniki morajo najkasneje pred sklenitvijo pravnega posla podati izjavo o nepovezanosti s člani komisije v smislu, kot je določeno v sedmem odstavku 51. člena ZSPDSLS-1, ki kot povezane osebe šteje:

  • fizično osebo, ki je s članom komisije ali cenilcem v krvnem sorodstvu v ravni vrsti do katerega koli kolena, v stranski vrsti pa do tretjega kolena, ali ki je s članom komisije ali cenilcem v zakonu, zunajzakonski skupnosti, sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi ali v svaštvu do drugega kolena, ne glede na to, ali je zakonska zveza oziroma partnerska zveza prenehala ali ne,

  • fizično osebo, ki je s članom komisije ali cenilcem v odnosu skrbništva ali posvojenca oziroma posvojitelja,

  • pravno osebo, v kapitalu katere ima član komisije ali cenilec delež večji od 50

  • odstotkov in drugo osebo, ki je glede na znane okoliščine ali na kakršnem koli pravnem temelju povezana s članom komisije ali cenilcem, tako da zaradi te povezave obstaja dvom o njegovi nepristranskosti pri opravljanju funkcije člana komisije ali cenilca.

Ponudniki izjavo podajo na obrazcu, ki je priloga te namere (OBR-2).

V primeru, da se sestava komisije zaradi nepredvidenih okoliščin na dan odpiranja ponudb spremeni, poda komisija odločitev o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v postopku ter o najugodnejšem ponudniku po prejemu nove izjave najugodnejšega ponudnika ter po potrebi preostalih sodelujočih.

 

4. Najnižja ponudbena cena

Najnižja ponudbena cena za vozilo, ki je predmet prodaje, ne sme biti nižja od 800,00 EUR brez DDV. Ponudbe pod izhodiščno ceno ne bodo upoštevane.

Ponudba se odda na obrazcu, ki je priložen objavi (Ponudbeni obrazec; OBR-1). Najnižji znesek višanja izhodiščne cene v oddani ponudbi je 50 EUR.

V primeru, da bo v roku prispelo več ponudb z enakim najvišjim zneskom, bo organizator javnega zbiranja ponudb s temi ponudniki opravil dodatna pogajanja o ceni in bo vozilo prodano najugodnejšemu ponudniku.

 

5. Podrobnejši pogoji, rok in način predložitve ponudb

Na javnem zbiranju ponudb lahko sodelujejo fizične in pravne osebe. Pri javnem zbiranju ponudb kot ponudniki ne morejo sodelovati člani komisije ter z njimi povezane osebe v smislu sedmega odstavka 51. člena v povezavi s 77. členom ZSPDSLS-1.

Ponudnik mora v zaprti pisemski ovojnici na naslov Komunala Radovljica, d.o.o., Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica, s pripisom »Ponudba za nakup vozila – NE ODPIRAJ!«, poslati:

  • izpolnjen in lastnoročno podpisan obrazec Ponudba (OBR-1)

  • izpolnjeno in lastnoročno podpisano izjavo, da ponudnik ni povezana oseba s člani Komisije po 7. odstavku 51. člena ZSPDSLS-1 (OBR-2)

Na hrbtni strani ovojnice mora biti naziv in naslov ponudnika.

Ponudbe sprejemamo do 8. 7. 2024 do 14. ure na naslov Komunala Radovljica, d.o.o., Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica. Ponudbe, poslane po elektronski pošti, ne bodo upoštevane.

Ponudba, ki je poslana s priporočeno pošiljko pri izvajalcu poštnih storitev, se šteje, da je pravočasna, če je poslana najkasneje do 7. 7. 2024, do 24.00.

Če je ponudba poslana z navadno poštno pošiljko ali oddana osebno na vložišče organizatorja zbiranja ponudb, se šteje, da je pravočasna, če prispe na naslov organizatorja zbiranja ponudb najkasneje do 8. 7. 2024, do 14.00.

Ponudniki, ki ne bodo izpolnjevali pogojev iz te točke, bodo izločeni iz postopka.

 

6. Odpiranje ponudb

Odpiranje ponudb bo javno in bo potekalo na sedežu Komunale Radovljica, d.o.o., Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica, v sejni sobi, in sicer v torek, 9. 7. 2024, s pričetkom ob 11.00.

Odločitev o izbiri najugodnejše ponudbe bo izdana najpozneje v roku 5 delovnih dni od dneva odpiranja ponudb, ponudniki pa bodo o rezultatih zbiranja ponudb obveščeni na njihov elektronski ali domači naslov najkasneje 3 delovne dneve od dneva odločitve.

V primeru, da bo prispelo več enakih najugodnejših ponudb, bo Komunala Radovljica s temi ponudniki opravila dodatna pogajanja o ceni in ponudnike o tem tudi seznanila.

 

7. Sklenitev pogodbe

Pogodba bo sklenjena s tistim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo odkupno ceno.

Ponujene cene in drugi elementi ponudbe so zavezujoči.

Pogodba mora biti sklenjena najkasneje v roku 8 dni po pozivu organizatorja javnega zbiranja ponudb k podpisu pogodbe. V primeru, da pogodba ni sklenjena v danem roku, organizator zbiranja ponudb odstopi od sklenitve posla.

Če ponudnik ne podpiše pogodbe v navedenem roku iz razlogov, ki so na njegovi strani, Komunala Radovljica, d.o.o. sklene pogodbo z naslednjim najugodnejšim ponudnikom.

Vse stroške v zvezi s prodajo vozila in prenosom lastništva nosi kupec. Ta mora na lastne stroške poskrbeti za odvoz vozila z lokacije, kjer se nahaja.

Komunala Radovljica, d.o.o. bo prenos in izročitev osebnega avtomobila opravila po plačilu celotne kupnine, kupec pa ga je dolžan prevzeti v petih dneh od plačila celotne kupnine na naslovu Komunala Radovljica, d.o.o., Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica.

Predmet prodaje bo prodan po načelu »videno – kupljeno«, zato morebitne reklamacije po sklenitvi prodajne pogodbe ne bodo upoštevane. Organizator javnega zbiranja ponudb ne odgovarja za stvarne napake predmeta prodaje.

 

8.Način in rok plačila kupnine

Kupnina se plača v osmih dneh po sklenitvi pogodbe, in sicer s plačilom računa, izstavljenega v ta namen in priloženega k pogodbi.

Plačilo celotne kupnine v določenem roku je bistvena sestavina pravnega posla. V primeru, da kupnina ni plačana v danem roku, se šteje posel za razvezan po samem zakonu.

 

9. Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

V skladu s 13. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) glede obdelave osebnih podatkov bomo podatke zbirali le za namen postopka prodaje osebnega vozila in jih bomo po končanem postopku uničili.

 

10. Kontaktne osebe in ogled

Informacije v zvezi z izvedbo postopka javnega zbiranja ponudb zainteresirani ponudniki ves čas objave te namere dobijo pri Ines Dvoršak, e-naslov: ines.dvorsak@komunala-radovljica.si, tel. št. (04) 537 01 34, informacije v zvezi s tehničnimi lastnostmi in možnostjo ogleda vozila pa pri Davorju Kapusu, e-naslov: davor.kapus@komunala–radovljica.si ali na telefonski št. 031 598 670, v delovnih dneh od 8.00 do 14.00.

Organizator javnega zbiranja ponudb bo omogočil ogled vozila, ki je predmet prodaje, na lokaciji Komunale Radovljica, d.o.o., Ljubljanska cesta 27, 4240 Radovljica, in sicer dne 11. 6. 2024, 13. 6. 2024, 18. 6. 2024 in 20. 6., vse dni od 12. do 13. ure. Ponudniki morajo svoj prihod obvezno predhodno najaviti na elektronski naslov: info@komunala-radovljica.si z zadevo: »OGLED VOZILA«.

 

11. Ustavitev postopka

Organizator javnega zbiranja ponudb lahko do sklenitve pravnega posla brez odškodninske odgovornosti postopek prodaje ustavi oziroma ne sklene pogodbe z uspelim ponudnikom.

 

Ponudba - prijavni obrazec (OBR-1)

Izjava o nepovezanosti (OBR-2)

Javno zbiranje ponudb

Fotografije vozila

 

 

 

 

 


07.06.2024 - Prodaja rabljenega tovornega vozila Renault Kangoo

20.03.2024 - Tiskanje, kuvertiranje in pošiljanje računov ter drugih tiskovin

Arhiv