Skoči do osrednje vsebine
DomovOdpadkiKam oddati?

Kam oddati?

Sistem ločevanja odpadkov

 Ločevanje odpadkov ne zahteva veliko truda in časa, le malo dobre volje.

Odpadke iz gospodinjstev ločeno zbiramo in oddajamo na različnih mestih:

 Zbirno mesto doma

zbirno mesto

Zbirno mesto je zasebni prostor povzročitelja odpadkov, kjer ima nameščene tipizirane zabojnike za zbiranje embalaže, bioloških odpadkov in preostanka odpadka. Redni odvoz poteka po urniku.

 

 

 

 

Zbiralnice

zbiralnica Zbiralnice so namenjene dodatnemu ločevanju odpadkov iz gospodinjstev. Sestavljajo jih zabojniki za papir, steklo in embalažo. Na več lokacijah sta nameščena tudi zabojnika za odpadno električno in elektronsko opremo (OEEU) ter uporabni tekstil in obutev.

Zbirni center

zbirni V zbirnem centru Radovljica lahko med tednom oddate različne vrste ločenih kosovnih, nevarnih in nenevarnih odpadkov.

 

 

 

Kosovni odvoz

kosovni Zbiranje kosovnih odpadkov iz gospodinjstev poteka po naročniškem sistemu. Vsako gospodinjstvo lahko letno naroči brezplačen odvoz do 4 m3 kosovnih odpadkov; od tega 2 m3 zelenega odreza.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov

premična

Nevarne odpadke iz gospodinjstev lahko oddate v okviru septembrske akcije v premični zbiralnici ali jih pripeljete v zbirni center.

Zbiranje uporabnih izdelkov

Ikone_komunala6.jpg V okviru zbirnega centra delujeta kotiček za sprejem uporabnih predmetov in Štacuna Brvač, kjer lahko rabljene predmete po ugodnih cenah tudi kupite.