Skoči do osrednje vsebine
DomovOdpadkiKam oddati?Središče ponovne rabe

Središče ponovne rabe

Ko odpadni predmeti dobijo novo življenje

V zbirnem centru Radovljica je zaživelo novo središče ponovne rabe, namenjeno sprejemu, obnovi in prodaji rabljenih predmetov.  Ponovna raba izdelkov ima pomembno vrednost za trajnostni razvoj okolja, obenem pa spodbuja k varovanju okolja s preprečevanjem nastajanja odpadkov.

Kje oddate uporabne predmete?

Središče ponovne rabe

Prebivalce občine Radovljica vabimo, da predmete, ki jih ne potrebujejo, oddajo v zbirnem kotičku za sprejem uporabnih predmetov v Zbirnem centru Radovljica. V Fundaciji Vincenca Drakslerja jih bodo po potrebi obnovili in jim dali novo uporabno vrednost.

Seveda jih še posebej razveselijo očiščeni predmeti. Navodila za uporabo so v primeru, da gre za še delujoče tehnične predmete (elektronika, gospodinjski aparati, električno orodje,...) zelo dobrodošla.

Za občane Občine Radovljica je po predhodnem dogovoru za večje, še uporabne predmete kot so, npr. pohištvo in večji gospodinjski aparati, možen ogled in prevzem na lokaciji.

Uporabniki komunalnih storitev lahko koristijo tudi brezplačno naročilo kosovnih odpadkov Komunale Radovljica za tekoče leto.             

                                               

V Štacuni Brvač je priložnost za ugoden nakup

brvač 2018

Štacuna Brvač se nahaja 100 metrov od Zbirnega kotička v stavbi Centralne čistilne naprave Radovljica. Tam lahko po ugodnih, simboličnih cenah kupite manjše kose pohištva, male gospodinjske aparate in računalniško opremo, opremo za dom in prosti čas, športno opremo, preoblikovana rabljena oblačila, knjige, igrače – skratka vse, kar je dobro ohranjeno, obnovljeno in zato še uporabno.

Na voljo so tudi novi izdelki, ki nastajajo v delavnicah socialnega podjetja v Pristavi pri Tržiču.

In zakaj smo prodajalno z rabljenimi izdelki poimenovali brvač? Izraz izhaja iz obdobja, ko Fuksove brvi v bližini zbirnega centra Radovljica še ni bilo, in so na tem mestu bredli Savo. Brvač je bila oseba, ki je nosila ljudi in tovor čez vodo. Z dejavnostjo ponovne rabe ljudem in stvarem omogočamo novo življenje ali vsaj olajšamo težak prehod »čez vodo«.

Veselimo se vašega obiska!

Središče ponovne rabe, Tel.: 040 256 770, E-naslov: stacuna.brvac@t-2.si 

www.facebook.com/stacuna.brvac, www.omamljen.si 

Delovni čas Zbirni kotiček Štacuna Brvač
ponedeljek od 8. do 16. ure od 10.00 do 15.30 
torek, četrtek, petek   od 8. do 16. ure od 8.00 do 15.30 
sreda    od 8. do 18. ure od 8.00 do 17.30 
sobota   od 8. do 12. ure  od 8.00 do 11.30