Skoči do osrednje vsebine
DomovPolitika zasebnosti

Politika zasebnosti

Politika varovanja osebnih podatkov

Komunala Radovljica, d. o. o., potrebuje osebne podatke uporabnikov komunalnih storitev v Občini Radovljica za izvajanje dejavnosti in njihovo obveščanje. Ker spoštujemo vašo zasebnost, z vašimi osebnimi podatki ravnamo zakonito, pošteno, varno in pregledno.

Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu ter z namenom, ki je skladen z zakonom, z vami sklenjeno pogodbo ali v skladu s pridobljenim soglasjem, potrjenim z vaše strani. Z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter ves čas obdelave preprečujemo njihovo izgubo oziroma namerno uničenje.

V podjetju smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov. V stik z njo lahko stopite prek elektronske pošte: dpo@komunala-radovljica.si oziroma po navadni pošti: Komunala Radovljica, d. o. o., Ljubljanska cesta 27, 4240, s pripisom za DPO.

Namen zbiranja in obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo v naslednje namene:

 • za izvajanje naših storitev za vas v skladu z zakonom ali sklenjeno pogodbo;

 • za izstavitev računov za izvedene storitve in v primeru neplačila za opominjanje;

 • za pošiljanje novic, obveščanje, vezano na izvajanje naših storitev (npr. motnje pri oskrbi s pitno vodo, urniki odvoza odpadkov, zapore cest, dejavnosti v zvezi z izvajanjem gospodarske javne službe ipd.) in obveščanje o naši ponudbi;

 • da dosegamo skladnost z ustreznimi zakoni in občinskimi odloki;

 • za ugotavljanje vašega zadovoljstva in potreb, z namenom prilagoditve naših storitev.

Prenos osebnih podatkov

Nekatere osebne podatke lahko v skladu z zakonodajo posredujemo lokalnim, državnim in evropskim institucijam – vedno izključno zaradi upoštevanja veljavne zakonodaje.

Obdelava osebnih podatkov s strani zunanjih izvajalcev

Pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov o naših uporabnikih lahko za obdelavo teh podatkov uporabimo zunanje izvajalce (obdelovalce), vendar le za namene, ki so navedeni zgoraj v sklopu namena zbiranja ter obdelave podatkov, kot na primer tiskanje in pošiljanje računov. Z obdelovalci v okviru pogodbe jasno določimo, kateri so ti podatki, varnost prenosa, čas uporabe in druge pomembne informacije z vidika varstva osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci so zavezani k spoštovanju varovanja osebnih podatkov, uporaba teh podatkov v druge namene pa je strogo prepovedana.

Spletni piškotki (angl. cookies)

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnikov za shranjevanje na trdem disku. Piškotki lahko olajšajo uporabo spletnega mesta na način, da shranjujejo in urejajo status, aplikacije, nastavitve ter druge informacije o uporabniku; so v splošni uporabi in na splošno veljajo za sprejemljive. Večina brskalnikov je nastavljena na sprejemanje piškotkov, uporabniki pa lahko spremenijo nastavitve in zavrnejo piškotke ali si nastavijo opozorila v primeru pošiljanja piškotkov.

V našem podjetju uporabljamo piškotke kot združene podatke, da spremljamo obseg obiskov na naši spletni strani in najbolj obiskane vsebine ‒ vse z namenom, da vam ponudimo dobro izkušnjo na naši spletni strani tudi v prihodnje (izboljšanje vsebine in orodja uporabe spletne strani).

Povezave do drugih spletnih strani

Spletna stran www.komunala-radovljica.si lahko vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Komunala Radovljica, d. o. o., ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani, kot tudi ta politika o varstvu osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si preberete politiko o varstvu osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obiščete.

Varnost vaših osebnih podatkov

V našem podjetju smo in bomo tudi v prihodnje sprejeli vse potrebne ukrepe, da bi zmanjšali tveganja in zaščitili vaše osebne podatke. Ti ukrepi zajemajo predvsem varovanje pred zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, nepooblaščenim spreminjanjem ali uničenjem ter izgubo podatkov. Vsi naši zaposleni in obdelovalci podatkov, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so dolžni spoštovati njihovo zasebnost.

Dostop, omejitev uporabe, popravki in pravica do izbrisa osebnih podatkov

S sporočilom ali osebnim obiskom lahko posameznik v našem podjetju preveri, s katerimi osebnimi podatki razpolagamo. V primeru, da osebnih podatkov ne bi smeli razkriti, bomo navedli razlog za takšno zavrnitev.

Posameznik ima pravico do omejitve obdelave njegovih osebnih podatkov, in sicer v primeru, ko oporeka točnosti osebnih podatkov, ko je obdelava nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu ter zahteva omejitev uporabe in ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, posameznik pa jih potrebuje za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Ravno tako ima posameznik pravico do izbrisa in t. i. pravico do pozabe:

 • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
 • ko posameznik prekliče privolitev na podlagi katere poteka obdelava osebnih podatkov in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
 • ko posameznik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoče zakoniti razlogi;
 • če je bila obdelava nezakonita;
 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo Evropske unije ali države članice);
 • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev otroku.

Na posredovane zahteve bomo odgovorili čim hitreje oziroma najkasneje v roku enega oziroma dveh mesecev, če je zahteva kompleksnejša.

Prizadevamo si, da so osebni podatki točni, veljavni in popolni, zato želimo ter pričakujemo, da se v primeru napačnih informacij posameznik obrne na nas, da bomo lahko nepravilnosti odpravili.