Skoči do osrednje vsebine
DomovVodooskrba

Vodooskrba

Skrbimo za kakovost pitne vode

Dejavnost obsega:

Pitnik na Linhartovem trgu
 • Oskrba s pitno vodo
  Vodovodni sistem je razdeljen na širše območje mesta Radovljica in na »desni breg Save« oz. širše območje Lipniške doline. Ti dve območji se delita na enajst zaključenih podsistemov. Nekateri med njimi so povezani. Javni vodovodni sistem oskrbuje 49 od 52 naselij na področju občine Radovljica. V oskrbo iz javnega vodovodnega sistema je tako vključeno približno 19.000 uporabnikov oziroma 6.800 gospodinjstev. Skupna količina letno dobavljene vode je približno 1.200.000 m3. Več »
   
 • Zagotavljanje kakovostne pitne vode
  Voda je vir življenja vsakega živega bitja. Pomembno vpliva na naše zdravje, seveda ob predpogoju, da je zdravstveno ustrezna. Glavna naloga Komunale Radovljica je, da uporabnikom zagotovimo kakovostno pitno vodo. Skrbimo, da je voda zdravstveno ustrezna in v skladu z zakonskimi določili. V sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo Kranj opravljamo redne preglede in analize vode na vodovodnem sistemu. Več »
   
 • Vzdrževanje vodovodnega sistema
  Vzdrževanje vodovodnega sistema ima velik pomen tudi za ohranjanje kakovostne pitne vode. Intenzivno odpravljanje napak, objavljanje ter sanacijska in redna vzdrževalna dela so pomembni ukrepi za zagotavljanje kakovostne pitne vode in preprečevanje daljših motenj v oskrbi.

  Z rednim in s sistematičnim vzdrževanjem lahko znatno zmanjšamo možnost za poslabšanje kakovosti vode v fazi distribucije in podaljšamo življenjsko dobo infrastrukturnim objektom in tako prispevamo k ekonomičnosti sistema. Več »
   
 • Soglasja k priključitvi objekta na javno vodovodno omrežje Več »

Objekti za oskrbo s pitno vodo